Fogadj örökbe és ments meg egy lelket!

Ahhoz, hogy átérezzük mit érezhetnek azok az állatok, akik gazdi, otthon és szerető gondoskodás nélkül élik mindennapjaikat, csak a szemükbe kell néznünk. A hatalmas tágra nyílt szemekben ott van minden: szomorúság, elhagyatottság és bizalmatlanság, de talán, ami a legfontosabb, a remény. Augusztus 16- a a hontalan állatok világnapja és mi ez alkalommal a Győri Állatmenhelyen jártunk.

A menhely 1990-as évek elején, néhány győri állatbarát víziójának köszönhetően jöhetett létre, először egyesületként, majd az Emberek az Állatokért Alapítvány keretén belül. Nekik hála, az elmúlt 21 év alatt több ezer kutyus és cica kapott második esélyt az életre és egy szerető család szeretetére. Az önkéntesnek és állatgondozók napról-napra, sokszor saját erőforrásokkal azért küzdenek, hogy kidobott, megunt vagy gazdi nélkül maradt állatok ne érezzék egyedül magukat, a lehetőségekhez mérten egészségben, biztonságban és szeretetben éljenek míg az új gazdi be nem kopogtat a menhely ajtaján.

A Marketing Empire csapata igazi állatbarát társaság, szinte mindegyikünknek van egy kis bundás barátja otthon, legtöbben menhelyről vagy állatmentő egyesület gondozásából kerültek hozzánk. Épp ezért biztatunk Téged is arra, ha ott motoszkál a fejedben a gondolat, hogy szeretnéd bővíteni a családot egy nedves orrú négylábúval, akkor látogasd meg a helyi menhelyeket és állatmentő egyesületeket. Az itt élő állatok különböző körülmények között éltek, más és más háttérrel érkeztek, de egy valami közös bennük: megtapasztalták, hogy milyen az, amikor senkinek sem kellenek, amikor nincs kihez ragaszkodniuk. Épp ezért a rácsok mögötti szomorú arcok elképzelhetetlen hálával és odaadással fogadják, amikor kiválasztják, hazaviszik őket és minden nap gondos és szerető környezetben élhetnek. Az örökbefogadással nem csak egy kutyát vagy egy cicát szerzel magadnak, hanem egy lelket mentesz meg, aki ezért élete végéig hálás lesz Neked! Természetesen, ha nincs lehetőséged magadhoz venni az állatokat, más módon is segíthetsz nekik:  
  1. Adód 1%-át minden évben felajánlhatod a számodra szimpatikus alapítványok számára.

  1. Mindig szívesen várják az önkénteseket, legyen szó kutyasétáltatásról vagy az állatok körüli munkákról.

    

 
  1. Tájékozódj, hogy a menhelynek/egyesületnek éppen mire lenne szüksége. Mi legutóbb egy bevásárló kosárnyi macskaalommal, illetve takarókkal kedveskedtünk a Győri Állatmenhely lakóinak: