[Blog] Ne veszíts a saját nyereményjátékodon!

Rengeteg szabálytalan nyereményjáték kering a Facebook-on, szinte alig találni egyet-egyet, ami megfelel az előírásoknak. Kockáztatni azonban nem érdemes, mert egy szabálytalan nyereményjáték akár a teljes business profil törlését is magával vonhatja előzményekkel, követőkkel együtt. Ugye milyen rémesen hangzik? A megoldás, ha szabályosan hirdetsz nyereményjátékot!

Mikor érdemes nyereményjátékot szervezni?

A Facebookon meghirdetett nyereményjátékok arra alkalmasak, hogy időszakosan az üzletedre vagy egy konkrét ajánlatodra irányítsák a figyelmet. Nem érdemes állandóan játékokat szervezned, mert egy idő után ezt is megunja a célcsoportod. Akkor szervezz promóciót, ha van apropója pl.: egy új termék vagy szolgáltatás bevezetése, céges évforduló, mérföldkő stb.

nyeremenyjáték-győr-300x300-Marketing-Empire-Győr

Eldöntötted, hogy játékra hívod a követőidet. Mire kérheted a résztvevőket?

Míg korábban csak külön applikációval lehetett nyereményjátékot indítani, addig ez a szabály mára sokat enyhült. Nyugodtan indíthatsz a céges üzenőfalon promóciós játékot, csupán néhány dologra kell odafigyelned ahhoz, hogy szabályos legyen.

A játékban való részvételhez kérheted, hogy

  • az oldal valamelyik bejegyzését kedveljék vagy szóljanak hozzá,
  • tegyenek közzé az oldalon,
  • vagy küldjenek üzenetet.

Fontos! Személyes adatlapok nem használhatóak a jelentkezések összegyűjtéséhez, tehát nem kérheted, hogy a játékban való részvétel feltételeként valaki a saját idővonalán osszon meg tartalmat. „ A játékban való részvételhez oszd meg….” kezdetű játékok az egyik leggyakrabban hirdetett szabálytalan promóciók. (Arról nem is beszélve, hogy nem tudnál sorsolni a megosztók között, mivel sokaknak az adatvédelmi beállításai úgy vannak testre szabva, hogy nem nyilvánosak a megosztásai, tehát még a játék szervezője sem láthatja a megosztásait, ergó nem vesz részt a sorsoláson, ami szabálytalan lenne.)

Rend a lelke mindennek, azaz legyen egyértelmű játékszabályzat!

A játékszabályzat egyrészt kötelező eleme a nyereményjátéknak, másrészt mindenkinek előnyös, hiszen az egyértelmű tájékoztatás elejét veszi az esetleges félreértéseknek.

A játékszabályzatban kötelező feltüntetni, hogy

  • a Facebook-nak semmi köze a promócióhoz
  • a Facebook azt semmilyen formában nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem is kapcsolódik hozzá.
  • Marketing-Empire-Győr-facebook-kep-1

    Mit érdemes a szabályzatban mindenképpen tisztázni?

  • Mit kell tenni a játékban való részvételhez?
  • Pontosan mit lehet nyerni?
  • Hány nyereményt sorsolsz ki?
  • Meddig tart a játék?
  • Mikor sorsolsz a résztvevők között?
  • Mikor lesz az eredményhirdetés?
  • Hogyan vehető át a nyeremény?
  • Facebook-nyereményjáték-Marketing-Empire-Győr
    nyeremény-Győr-Marketing-Empire-265x300

    Hogyan szabályos a sorsolás?

    A sok-sok résztvevő közül rábökni az egyikre nem éppen a legszabályosabb sorsolási módszer, de ne ess kétségbe, van megoldás. Kiváló, direkt erre létrehozott eszközök állnak a rendelkezésünkre, melyekkel egyszerűen és szabályosan sorsolhatunk akár több ezer résztvevő közül is. Ilyen eszköz pl.: a FacebookNyertes.com vagy a Good Luck Fairy.

    Csütörtökön indítunk egy egyszerűbb, egy napos nyereményjátékot, amelynek példáján látni fogod, hogyan megy ez a gyakorlatban. Érdemes lesz figyelni, ráadásul játszhatsz is majd velünk, hátha éppen Rád mosolyog Fortuna! 🙂

    Remélem, hogy sikerült helyre tennünk a Facebook-os nyereményjátékok körüli tévhiteket és számodra is hasznos volt a bejegyzés. Ha így van, akkor lájkodat és megosztásodat megköszönjük, ha azonban valamit hiányolsz még, akkor kérdezz kommentben vagy privát üzenetben és valamelyik kollégánk segíteni fog Neked.

    Eredményes nyereményjátékot kívánok!