[Blog] 8 szokás, ami a sikeres embereknek mindennapos

Facebook kampánykezelés

  Kemény munka és kitartás – ha megkérdezünk egy sikeres embert arról, hogy mi a titka, szinte biztos, hogy ezt a választ kapjuk. Sokan egy egzakt „receptet” várnak, de el kell fogadnunk, hogy ilyen nem létezik. Összegyűjtöttünk azonban 8 olyan szokást, amelyekkel alkalmazásával hatékonyabbá válnak a napjaid, és a munkával töltött óráid. Íme:

Korán kelnek

Járj mindenki előtt egy lépéssel! Amíg mások alszanak, Te tegyél a céljaidért. Minél előbb kelsz, annál korábban neki tudsz állni a fontos feladataidnak, amelyek rendíthetetlen kitartással a siker felé repítenek. Az emberek nagy része reggel a legfogékonyabb, használd ki!

Célokat tűznek ki

Mindenkinek mást jelent a siker, és épp ezért nehéz pontosan megfogalmazni, hogy ki a sikeres ember.  Ha vannak meghatározott, reális céljaid, azokkal mérhetővé válik, hogy mennyire vagy sikeres. Vezess célfüzetet, amiben minden nap leírod a céljaidat aznapra, a hétre, az évre, vagy akár hosszabb távra is!

Priorizálnak

Amellett, hogy észben és egy kézben tartják a dolgaikat, a sikeres emberek hatékonyan tudnak rendszerezni. Átlátják a feladataikat és azok fontosságát, és ezek alapján végzik el őket. Kezdd úgy a napot, hogy átgondolod az aznapi teendőket és láss neki a legfontosabbnak! Plusz tipp: Ha egy „beeső”, előre nem tervezett feladat nem tart tovább pár percnél, akkor azt csináld meg gyorsan, hogy ne kelljen egész nap fejben tartanod!

Olvasnak, tanulnak

A siker nem egy cél, ahová be kell érni, és hátra dőlhetsz, hanem egy olyan állapot, amiért folyamatosan kell dolgozni. Egy sikeres ember minden nap talál magának időt az olvasásra és a tanulásra, hiszen tudja, hogy így képes szinten tartani és fejleszteni magát. Jelölj ki egy kis időt minden nap, amikor csak az olvasásra koncentrálsz!

Keresik a kihívásokat

Tedd magasra a lécet! Ne félj nagyot álmodni és végképp ne félj megvalósítani őket! Elsőre őrültségnek tűnhet, de amikor megugrod azt a magasságot és visszanézel, igazán büszke leszel magadra, elönt az önbizalom és rájössz, hogy lehetetlen csak a fejedben létezik!

Kapcsolatokat építenek

A kapcsolati tőke talán még az anyagi tőkénél is fontosabb. Sosem tudhatod, hogy éppen kivel ismerkedsz meg és hogyan tudjátok egymást segíteni. Természetesen nem a mennyiség, hanem a minőség számít! Kerüld az olyan emberek társaságát, akik csak a negatívitás irányába húznak le. Csak számodra értékes emberekkel tölts időt, de ne csak azt nézd, hogy Neked milyen hasznod van a kapcsolatból, hanem legyen a szemed előtt, hogy Te hogyan tudnál segíteni!

Rendszeresen mozognak

„Ha nem törődünk testünkkel, hol fogunk élni?” Rövid, de annál ütősebb Dan Millman kérdése. Mi értelme bármilyen cél elérésnek, a sikernek, ha az egészségünk romokban? A megfelelő táplálkozás mellett elengedhetetlen a rendszeres sportolás. Amellett, hogy hozzásegít az egészséges élethez és tökéletes stresszlevezetés, fokozzák az endorfinok felszabadulását, amelyek segítenek átlendülni a holtponton, elnyomják a fáradtság és kimerültség érzését.

Tudják, hogy mikor kell delegálni

Ha megvannak a céljaid, azokért mindent megteszel, az erősségeidre koncentrálsz, akkor már tisztán láthatod, hogy mi az, amivel Neked foglalkoznod kell. Mi az, amiben a legjobb vagy? Foglalkozz csak azzal, amit szeretsz, amiben a leghatékonyabb vagy. Senki sem várja el Tőled, hogy minden témában profi legyél. 

Azzal, hogy szakértőkre bízod azokat a feladatokat, amelyek nem az erőségeid, időt, sőt pénzt is spórolhatsz. Cégvezetőként nem kell minden olyan dologhoz értened, ami befolyásolja vállalkozásod sikerét. Elég, ha olyan szakembereket találsz magad mellé, akik jók abban, amit csinálnak és megbízol bennük!   Ui: Kezdd azzal, hogy nem bajlódsz a céges Facebook oldalad kezelésével és hirdetéseivel, hanem kiszervezed azt egy profi ügynökségnek. Részletekért katt ide:

Profitáló Facebookot szeretnék időráfordítás nélkül!